miercuri, 4 mai 2011

Astăzi

Alegeri, Alegeri şi iarăşi Alegeri

Azi. ?
Da azi, stăteam puţin culcat ( adică cum puţin, cu totul culcat dar pe puţin timp :D ) şi mam gîndit eu la politică nu ştiu de ce. Miam adus aminte că azi am urmărit o emisiune la un post de televiziune despre plecarea lui Godea din PLDM, acolo se mai spunea, şi se mai comenta faptul că uite cum se încep a învinui reciproc cei plecaţi,cu cei rămaşi şi despre calitatea betonului din care este formată alianţa, o calitate ce scade progresiv. Mam gîndit că mai e puţin şi uite că şi aceasta alianţă ce era speranţa noastră slăbeşte,se destramă iar guvernarea nu sa ţinut tentaţiei si merge pe urmele celor de dinainte ce acum am impresia ca sînt de dinapoi şi tot le e bine :D. Miam pierdut încrederea, optimismul şi chiar si telecomanda intenţionat pentru a nu mai deschide Televizorul la ştiri unde nu se va mai vorbi despre schimbări bune ... nda.

 În rezultat care este ideia, ideia este că am concluzionat că totuşi cît au reuşit să facă cei din AIE în doi ani ,cei din guvernarea precedentă nici nu au reuşit să plănuiasca nu numai sa facă, ba chiar nici nu aveau aşa intenţii. Timp de doi ani am urmărit cît de mult sau străduit sa facă ţara mai bună, liberalii - liberală, democraţii - democrată, iar liberal-democraţii şi aşa şi aşa,ca să trăim mai bine.

 Să recunoaştem, lea reuşit puţin nu ? Deci hai să facem aşa: ştim că toţi la alegeri promit multe, si primii ani chiar le fac cît de cît (în orice caz în aşa situaţie cînd în orice moment pot fi alegeri noi deoarece preşedintele nu este ales aşa că toţi cu musca pe căciulă să nu facă greşeli etc. ) deci pe parcurs toţi se străduie să facă cît mai multe. De ce să nu facem ca alegerile să fie odată la doi ani ? odată şi să nu se prea aleagă preşedintele. Atunci toţi se vor rupe în nouă nu în patru ca să faca tot cei mai bine pentru a fi aleşi din nou. Ştiu că pare obositor şi totuşi. Cei de acum timp de doi ani au facut căt cei de atunci timp de opt,ba chiar mai mult. Deci rezultă, fiecare conducere nouă va face timp de doi ani ca timp de patru, iar de patru ca de opt, şi tot aşa ca în rezultat timp de opt cam cît au stat şi comuniştii pe scaune moi, ei sa facă ca pentru 18 ani. 
   Pierderi ? Da ştiu, şi mie miam pus întrebarea, pierderi de bani cu alegeri, nu ? dar dacă toţi vor face atît de mult, acei bani pe alegeri practic în cîteva luni se vor întoarce, nici nu vom simţi, vom fi mai democraţi, mai multă alegere, mai multe şanse să ne îndreptăm greşelile de la alegerile vechi la cele noi şi în final o viaţă mult, mult mai bună. Cred că se va face o tradiţie frumoasă să mergem la algeri odată la doi ani :D, iar turiştii vor veni nu doar pentru a vedea Moldova noastră frumoasă ( deoarece ei vor veni pentru ca statul va face tot ei sa vina ,turismul se va dezvolta ) dar şi vor urmări cum odată la doi ani noi toţi ne strîngem vesel si mergem la alegeri, vom fi vestiţi în lume, vom avea asigurat pe an două reportaje la CNN unul că e alegeri şi altul rezultatele :D. în plus poate vom primi şi ceva bani de la Guinness World Records pentru recordul celor mai dese alegeri :D. Eu îmi închipui cit de bine vom trăi noi atunci , eh . Toţi vor avea de cîştigat, şi la TV vom avea ce urmări, îngenere sute de plusuri ***, nu le mai enumăr că tastatura e albă şi se murdăreste :D. Deci acesta este gîndul meu pe azi, un gînd ce mia venit în trei minute dar lam scris în 15 :D Restul nuştiu ... mai pe urmă. Gîndiţivă la aceasta şi extindeţi tema cu idei noi. Succese tuturor şi emailuri îmbucuratoare :D O ZI BUNĂ !!!

*** - tinerii vor avea unde să cîştige nişte bani în campanii electorale.
-        showuri de neuitat la TV
-        personae noi, mai multe posibilităţi de a intra în politică înşine :D
-        desigur că şi mai multe teme de discuţii (defapt de bîrfă )
-        etc.
-        etc.
-        etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu