joi, 19 mai 2011

Critici cu final pozitiv.

Glamour și viața devine roz pentru ele.
(rău că nu-mi pot permite să i-au de pe muligambia foto potrivită) 
  
Nowadays, privesc în jur și tot mai des aud despre modă,cîrpe,stil,toate pentru frumusețe și superioritate. Păi bine, hai să lăsăm problemele,lucrul,chestii mai împortante și mai puțin. Să fie vorba azi despre sofisticatul cuvînt : Glamour. Și cred, că e la modă să-l rostesc :D
E vorba oare de glamour girl ? revistă? țigări? stil de viață ? haină ? aparență? beatitudine?
Din curiozitate am apelat la dex, să văd ce scrie acolo: GLAMOUR [GLEÁMĂR] adj. farmec. (< germ. glamour) Bine. Am să las sensul acestuia la o parte. E clar.

Evident, ești fată...ai farmec? să știi ești glamorous ori invers :D

Am încercat să clasific ceea ce au văzut ochii mei cel mai des :
Fete pentru care acesta devenise un stil de viață...l-au numit roz.
Fete care definesc totul prin : Louis Vuitton,Prada,CHANEL,Dior ... viață !
Fete care au răsfoit paginile internetului, au privit fashiontv și gata.Ele-s de acolo.
Fete care n-au și fași șî hai,hai mamii că știi : e la modă să fiu așa.
Fete care au cele mai scumpe haine însă proaste gusturi dar niciodată nu vor recunoaște. Vei fi doar acuzat că nu pricepi nimic :D
Și fete, fete "super-mega" pe care cu ochiul liber nu poți și nici nu vrei să le vezi. Simplu: e disgrațios.


Și foarte puține fete cu adevărat frumoase. Frumoase în tot sensul cuvîntului.




Deci, pînă ce lumea se tot plînge că : Măi, știi nu am bani. Noi, noi nu mai putem de bine ce ne este. Și mă bucur  dacă o să te întrebi de ce ? de ce tot mai des pe stradă vezi buzele alea roze ? tocurile mult prea înalte ? culori care te orbesc? de ce fetele tot mai des visează la Hollywood și viața de model sau actriță? Păi pentru că, așa : din curiozitate, prostie, tîmpenie, pentru că văzuse la alta,pentru că vrea și ea să fie mai diferită, pentru că așa viața-i frumoasă, pentru că azi așa au spus la televizor,pentru că așa ești sexy, pentru că doar așa o să-l cucerești. Sute de explicații, de tot felul și pentru toată viața. Sincer, dacă pentru început aceasta era un lucru acceptabil. Mai puteai să admiri individualitatea unei domnișoare,puteai să vezi ceva simplu și cu gust. Frumos și plăcut. Azi, oameni buni ne uităm la circ,banalitate, dispreț, prostie. E chiar așa de greu să te trezești dimineață să, te speli pe față, să te îmbraci în primul rînd comod și plăcut ochilor tăi. Să te gîndești că ești fată și să ai tu grijă de tine atunci pășește sănătoasă în lume.

 Nuu, la noi cum ? te-ai trezit, ai lăsat baltă totul, ai oglindă...deschide dulapul,să cadă totul. Alege, caută. Nu uiți de pantofi verzi, fustă cît mai scurtă, să fie de la Zara...și nu din piață! Caută și sus ceva mai deschis și să fie ca la nimeni și doar pentru tine direct de la designer . Păi și dute, dute dragă și povesteș-te despre fashion(week,tv), stil, grație, spune ce-a făcut Paris Hilton...dar tu nu ai făcut :D spune cît timp te-ai vopsit și poate că, ploaia o să-ți strice toate cele planificate...evident și pantofii. Defilează fii la modă și lasă-l pe el ori pe ea să stea să te invidieze. Tu ești atît de diferită și ai lumea la picioare. Și nu, nu cumva să ai haina pe care o mai are cineva :D exclus. Catastrofă globală!  
Rîd,rîd cînd știu că trăim într-o țară unde haina,poza pe care scrie : Glamour capătă mai mare importanță decît onoarea și omenia. De fapt de plîns e.
Mă irită la culme cînd văd fetele care-s în elită. Care-s considerate cele mai minunate în oraș. Despre care auzi la orice colț, le vezi pe orice poză.
Fetele Duck, fetele sexy acolo și pe dincolo... și poate că pentru cineva e dureros,că dă, tu nu poți avea parte de o haină mai scumpă, nici nu poți visa la una ca asta. Și poate că pentru cineva e de rîs, dă...mai sunt și ăstea pe fața pămîntului. Pentru mine, asta devine obiectul pe care-l analizez cel mai des, pe care nu aș vrea să-l văd mîine sau peste ani.

Mai apar dorințe de a le strînge și a lua covorașul roș , adică..pentru ele așter și roz... să le las să defileze,nu le-aș ruga să deschidă gura și aș fi vrut să strîng oameni în jur . E vorba,doar să demonstrez că e o nimica toată: oamenii vor pleca în drumul lor.. Nimeni, pentru nimic nu va admira:Glamourul zilelor de azi, Tata meu are mulți bani, Eu de azi sunt cea mai minunată din oraș,școală,univesitate,stradă... Moldova e!
Șî evident, vrei fată dragă să fii în top? Atunci combină-le pe toate, fumează glamour,fii așa, citește,privește, scrie și în frunte că ești mamii așa de Glamorous cu buzele ălea roze . Tare , tare de tot. Ține-o tot așa nu de alta...pustii sunt străzile,autobuzele fără de tine acolo. Chiar și muligambia fără de tine n-ar rezista.

Să rîdem, să rîdem oameni împreună! Că viața-i doar asta și e amuzantă chestie :D




  Și vreau să închei totuși astfel :
Ai bani ? păi nu-i arunca în vînt.
Azi poți fi cea mai sexy,stilată...mîine poți rămîine și fără de aceste lucruri.
La naiba cu așa viață! E și timpul să apreciezi oamenii după o lume interioară,fără a arunca privirile și la ținuta omului.
Lasă pozele de pe odnoklassniki și restu . Nu te mai întinde ca pe plajă, nu mai scrie că ești a naibii de diferită, și dealde tine e greu de găsit.
Creează-ți gustul tău aparte și nu întrece măsura.




P.S.Spălați-vă cît mai des,îmbrăcați-vă comod, plăcut ochilor băieților și nu numai.
Nu uitați că tata nu e parlamentar :D și viața nu se începe și nu se termină în magazin.
Mai aveți de gospodărit în fuste scurte,lîngă un soț care nu știe să aprecieze fustele de la Zara , Fashion TV el nu privește și mai vrea copii educați și soție sănătoasă.
Să-ți fie uneori și silă de tine. Ajută.
Scuipă cînd auzi că Glamour- e starea sufletului.
Întreabă-te  unde-s timpurile părinților noștri ? Nu-s. E doar farmec...farmec de doi bani.









                                    Nu uitați: Sunteti deștepți, tineri și frumoși. Evoluați continuu!

3 comentarii:

  1. Un articol foarte fine... Am ramas surprinsa de faptul ca nu sunt eu unica care gindesc asa, fiindca poate uneori am niste puncte de vedere ceva mai inapoiate :)
    " Voi fi cu ochiul pe tine "

    RăspundețiȘtergere
  2. Să ştii Domnika că şi eu cred ca autorul publicaţiei şi ca tine. Nu eşti unică şi ba chiar îţi spun mai mult. Noi gîndim corect şi nu ne greşim aici :D Prin înapoiate voi înţelege, mai corecte :D

    RăspundețiȘtergere
  3. cite sintem))
    un "bun" pentru articol.

    RăspundețiȘtergere