sâmbătă, 21 mai 2011

RECLAMAŢII ŞI SUGESTII PENTRU MOLDOVA


Voi începe cu renumitul nostru proverb: Undei unul nui putere, undes doi puterea creşte. Şi voi continua cu proverbul rus: 
Одна голова хорошо, а две лучше 
 
( Un cap e bine, dar doua e şi mai bine ( de fapt se are în vedere nu de cap dar de minte, că traducerea ese cam neînţeleasă)). Conducîndumă după aceste spuse e mai bine mereu cînd orice lucru se face cu ajutorul mai multor gîndiri. Totul ese mai bine atunci cînd mai multe păreri sunt crescute în o idee genială.

După această logică mă conduc şi eu în viaţă. Nu pot spune că mereu ascult părerile altora, dar totuşi dacă e ceva bun, recunosc, învăţ şi mă strădui să fac la fel.

Vreau totuşi să vorbesc nu despre mine ci despre ţara noastră întreagă.

Nu o dată sa vorbit că este prea puţină comunicare între organele de conducere şi societate. Nu o dată sa vorbit despre lipsa părerilor cetăţenilor în guvernare. Şi nu o dată sau făcut lucruri măreţe la propunerea oamenilor simpli.

De ce atunci să nu fie creat un sait, o linie telefonică, o cutie poştală etc. Unde fiecate ar putea să îşi spuie părerile şi să vină cu noi propuneri pentru a dezvolta o Moldovă prosperă şi sănătoasa din toate punctele de vedere.

Aceasta va putea ajuta conducerea să vadă problemele cu ochii cetăţenilor. Să vadă noi idei, noi posibillităţi de rezolvare a unei probleme. Mai ales că între cetăţeni se vor găsi mai multe minţi lucide ce vor crea posibilităţi mai mari de dezvoltare. Nu că aş spune că cei de la conducere sunt mai rău dotaţi ca noi, dar noi suntem mai mulţi în primul rînd, mai multe şanse deci să se găsească un arhitect ce va propune o clădire nouă mai bună, un doctor ce va propune ceva în medicină, un elev ce va propune ceva bun în învăţămînt etc.

Acest proiect ar putea fi extins cît pe nivel republican atît şi local. Fiecare sat şi oraş va lupta mai uşor cu problemele sale şi le va rezolva mai rapid. Mai ales că conducerea nu are ce pierde, nimeni nu va cere bani pentru idei strălucite, doar toţi vrem să trăim mai bine că deja suntem gata să lucrăm gratis doar să fie bine.

La urma urmei, lasă politicienii să se laude că ei au gîndit la fel şi au făcut, principalu e că vor face.

Era o emisiune la un post renumt TV din rusia unde tinerii veneau în faţa la nişte miliardari şi prezentau idei, iar pe cele mai bune, miliardarii le cumpărau ca să le realizeze. În cazul nostru totul va fi mult mai simplu. Toţi vor avea de cîştigat din aceasta.

Proiectul ar putea fi extins la nivel european şi global, sau între ţări. După cum ştiu în Rusia este aşa ceva, ba chiar preşedintele, premierul duc regulat discuţii web cu cetăţenii. De ce să nu luăm şi noi cei mai bun de la vecini. Am impresia că unii nu o vor face doar pentru că a mai făcuto cineva. Aici nu e concurenţă. E mai deştept şi cîştigă mai mult cine poate reacţiona la timp !

Deci, propun să împrăştiaţi/partajaţi această idee şi poate, neam din neam şi cumătru din cumătru ajunge la urechile deputaţilor, miniştrilor şi se realizează aşa ceva.

Baftă la sharing. O zi bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu