miercuri, 11 mai 2011

Sfaturi de la mine


NU VĂ ÎNTRISTAŢI CÎND PLOUĂ AFARĂ

De obicei de vremea de afară depinde şi dispoziţia noastră. Dacă e soare noi suntem veseli, dacă plouă suntem mai trişti:melancolie, nostalgie etc. Ploaia este un fenomen ce nu depinde de noi: cînd vrem – plouă, cînd nu – nu. Chiar dacă noi stăm undeva şi vrem să nu plouă, în altă parte un agricultor, un copac, o floare aşteaptă cu nerăbdare aceste picături de apă. Apa este viaţă. Fără ea nu putem. De tot ce ne bucurăm are merit în mare parte apa. Noi dacă vedem că plouă începem a privi filme de jale, drame şi altele. Ascultăm muzică liniştită şi încă o greşeală – stăm cu lumina stinsă :D. Trebuie să fim veseli, ca în orice zi. Staţi cu lumina aprinsă ca să nu observaţi întunericul de afară. Ascultaţi o muzică veselă şi puneţi pe monitor o imagine în culori deschise. Încă o idee este chiar să eşiţi după ploaie ( de ce şi nu în timpul ei cum am făcuto eu astăzi :D ) şi să vă primblaţi puţin. 

Sau pur şi simplu să staţi la aer dar sub un acoperiş. Încercaţi să simţiţi puterea naturii şi prospeţimea ce vo dă. Cred că toţi adoră mirosul plăcut al aerului de afară de după ploaie. Luaţi energie de la copaci, plante, iarbă, arbuşti, apă, soare, vînt, lună, nouri şi restul. Împrospăţiţivă sufletele şi inimile. Plus şi pentru sănătate este foarte recomandat. Şi încă o idee bune este o idee optimistă şi pozitivă: „După nori vine soarele”. Aşa cum nu trebuie să fugim după un aubobus pentru că va veni altul, şi după o fată pentru că va veni alta. La fel e şi cu timpul. Nu vă întristaţi pentru că va fi apoi lumină şi cald. Sincer eu astăzi în timp ce mia venit această idee şi scriam nişte notiţe în telefon a apărut afară soarele. Chiar mam uimit cum scriu că apare soarele şi el chiar apare. Deci e adevărat. Dacă toţi vom gîndi aşa, aşa şi va fi.
Vă urez o dispoziţie bună şi cît mai multe filme vesele la vizionat. Nu pierdeţi energia pe gînduri triste :D


p.s. Nu vă ruşinaţi cînd mergeţi pe drum să întindeţi mîinile în părţi şi să desfaceţi palmele să simţiţi energia ploii, şi în acelaş timp puteţi să cîntaţi. Poate pare că e ceva deja cu probleme psihice :D dar nu e aşa, e chiar vesel, pozitiv şi foarte mult încarcă cu energie. Eu înainte tot mă ruşinam, acum o mai fac. Tot nu tot timpul. Sînt locuri unde nu se recomandă :D


p.s. la p.s. Apropo să nu faceţi aceasta în piaţa centrală sau eu ştiu unde e multă lume :D Defapt dacă puteţi făceţio pentru că principalul vouă să va fie bine, numa să nu spuneţi că eu vam învăţat :D ( aşa şi lumea se va veseli în jur defapt :D ). 



Citat de mine: Timpul de după ploaie ajută mai mult de cît orice energetic !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu